Medisch

Medisch

Is hypnotherapie medisch geaccepteerd?

Ook in de medische wereld is hypnotherapie sterk in opkomst. Mede doordat er de laatste jaren veel meer onderzoek naar is gedaan maar ook omdat met hypnotherapie zulke goede resultaten bereikt worden dat men er niet meer omheen kan. In steeds meer ziekenhuizen worden zelfs al met regelmaat operaties uitgevoerd waarbij de patiënten in hypnose gaan in plaats van dat ze narcose toegediend krijgen. Waarvoor wordt hypnotherapie op medisch gebied ingezet?

Helaas blijft Nederland daarmee een beetje achter maar op andere vlakken heeft hypnose zeer zeker al zijn intrede gedaan op medisch gebied. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Prikkelbaar Darm Syndroom waar een heel groot gedeelte van de Nederlandse bevolking in meer of mindere mate mee te maken heeft. Op medisch vlak zijn de mogelijkheden voor wat betreft hypnose nog ongekend. Zelfs op het gebied van neuropathie heb ik zeer goede resultaten geboekt.

Ook bij slaapproblemen zoals snurken en apneu, verslaving en alles op het gebied van je geestelijke gesteldheid. Denk hierbij aan depressie, blokkades, burnout, stemmingswisselingen, stress, concentratieproblemen, meer zelfvertrouwen, wegnemen zenuwen. Hieronder valt natuurlijk ook de traumaverwerking voor bijvoorbeeld PTSS, ernstig ongeval, aanranding en verkrachting. Op het gebied van seksualiteit kun je geholpen worden voor problemen als vruchtbaarheidsproblemen, impotentie en erectieproblemen. De onderwerpen op het gebied van geestelijke gesteldheid zijn in de diverse pagina's onder het blok coaching ondergebracht.

Kan ik me op een sessie voorbereiden?

Dat kun je zeker!Allereerst adviseer ik je om mijn uitleg over hypnose te bekijken. Dan weet je daarna in elk geval wat er van jou verwacht wordt als je bij mij in de stoel komt liggen.Je kunt een gratis ontspanningshypnose naar keuze aanvragen en downloaden die je 14 dagen lang minimaal 1x per dag gaat beluisteren. Daarmee raak je gewend aan mijn stem en zal je merken hoe heerlijk het is om in een diepe hypnotische ontspanning te gaan.Nadat je dat allemaal gedaan hebt kun je hier terugkomen en op onderstaande knop klikken om het intakeformulier in te vullen en een afspraak te maken.