Chronische darmklachten

Van buikpijn tot PDS, we kunnen ook helpen bij chronische darmklachten

Wat is er te doen aan chronische darmklachten?

Darmkanker, ziekte van Crohn, Coeliaki, allemaal chronische ziektes waarbij een hypnotherapeut gelukkig veel kan betekenen voor wat betreft het (ver)dragen van de ziekte en pijnreductie. Maar de meest bekende kwaal is wel het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), ook wel bekend als spastische darm. De belangrijkste verschijnselen zijn buikpijn, in combinatie met diarree of verstopping, of een afwisseling daarvan. Hiernaast kunnen zich nog meer klachten openbaren zoals winderigheid, opboeren, opgeblazen gevoel in de buik en lusteloosheid.

Maar hoe kom je aan die chronische darmklachten?

Het maag-darm kanaal is een zeer gevoelig orgaan. Het is gevoelig voor prikkels zoals voedsel, maar ook voor spanning en emoties. Iedereen heeft wel eens buikpijn of diarree gehad vlak voor een spannende gebeurtenis, zoals een examen. Mensen met prikkelbare darmen hebben een overgevoelig maag-darm kanaal. Bij inwendig onderzoek worden er echter geen afwijkingen gevonden. Bij het ontstaan en blijven duren van de klachten kunnen meerdere factoren een rol spelen, zoals sommige karaktereigenschappen, bepaalde dieetfactoren, een familiaire aanleg, een doorgemaakte buikgriep en stress. Medicijnen en dieetadviezen helpen vaak onvoldoende. “Je moet er maar mee leren leven,” is soms het advies.

En als je al in het ziekenhuis loopt met je chronische darmklachten....

Gelukkig is men tegenwoordig tot de ontdekking gekomen dat ook mensen chronische darmklachten heel goed geholpen kunnen worden met hypnose. Hier zijn al heel goede resultaten mee geboekt. Er zijn zelfs steeds meer ziekenhuizen die patiënten de mogelijkheid aanbieden om zich met hypnose te laten behandelen.

Voor de behandeling van PDS of andere chronische darmklachten zijn wel meerdere sessies nodig, daarom bied ik je aan het einde van de eerste afspraak de mogelijkheid om een pakkettarief af te sluiten.

Voor je sessie(s) kun je zelf een afspraak maken in mijn online agenda na het invullen van het intakeformulier. Voor mensen die in mindere mate darmklachten ondervinden (spastische darmen) is het vaak al voldoende wanneer men een bepaalde periode het MP3 bestand darmklachten beluisterd. Deze MP3 kun je bestellen in de webwinkel. Klik hier om een filmpje te bekijken van hypnose bij PDS!

Cursus Pijnmanagement.

Ook kun je, op het tijdstip dat het jou uitkomt, zelfhypnose leren met de Cursus Pijnmanagement in de webwinkel. Door middel van 2 hypnosebestanden wordt je door het hele proces heen geleid zodat jij leert met zelfhypnose je pijnbeleving beter te managen. Klik hiervoor op onderstaande knop.

Kan ik me op een sessie voorbereiden?

Dat kun je zeker!Allereerst adviseer ik je om mijn uitleg over hypnose te bekijken. Dan weet je daarna in elk geval wat er van jou verwacht wordt als je bij mij in de stoel komt liggen.Je kunt een gratis ontspanningshypnose naar keuze aanvragen en downloaden die je 14 dagen lang minimaal 1x per dag gaat beluisteren. Daarmee raak je gewend aan mijn stem en zal je merken hoe heerlijk het is om in een diepe hypnotische ontspanning te gaan.Nadat je dat allemaal gedaan hebt kun je hier terugkomen en op onderstaande knop klikken om het intakeformulier in te vullen en een afspraak te maken.

Ja, Ik Wil Een Afspraak!
Baringspijn
Brandwonden
Chronische Pijn
Fantoompijn
Operaties
Snelle Pijnreductie
Zwanger en bevallen
Terug