Faalangst en studieproblemen

Meer zelfvertrouwen
Heel veel kinderen hebben last van faalangst en/of studieproblemen.

Is er iets tegen faalangst of studieproblemen?

Soms is ons eigen denken onze grootste vijand, in plaats van dat het ons helpt blokkeert het wanneer we het hard nodig hebben. Bij stress wordt het stresshormoon aangemaakt wat er voor zorgt dat we vechten of vluchten maar wat er tegelijkertijd ook voor zorgt dat we niet meer normaal kunnen denken. Dit kan resulteren in faalangst of in studieproblemen.

Tegenwoordig lees je ook steeds vaker dat studenten zelfs naar drugs/medicijnen grijpen om beter te kunnen studeren. Maar dat is helemaal niet nodig. Je bent alleen even vergeten hoe je in je kracht kunt gaan staan. Want dat is het hele eieren eten zoals ze dat wel eens zeggen. Als jij weer in je kracht staat wordt jouw focus weer goed en dan kun je de hele wereld weer aan. Dan bestaat er geen faalangst meer.

Hoe ik dat dan ga doen?

Ik ga eerst op zoek naar het ontstaan van de faalangst en zorgen ervoor dat het verwerkt wordt. Daarbij zorg ik er voor dat cliënt weer in zijn/haar kracht komt te staan. Indien gewenst kan nog een sessie geboekt worden waarin zelfhypnose wordt geleerd waarin je leert hoe te focussen zonder stress en hoe je volledig ontspannen kunt studeren en examens kunt doen.

Kan ik mijn kind voorbereiden op een sessie?

Kinderen hoeven niet op een sessie voorbereid te worden. Kinderen stellen zich over het algemeen veel meer open dan volwassenen waardoor ze veel gemakkelijker in hypnose gaan.