Pesten

pesten

Kun je met hypnotherapie iets doen tegen pesten?

Helaas kan ik er niets tegen doen wanneer anderen je kind pesten maar ik kan je kind wel weerbaarder maken waardoor het voor de pestkoppen al snel minder interessant wordt om te pesten.

Kan mijn kind dus wel geholpen worden tegen pesten?

Pesten, een vaak gehoord maar toch nog altijd zwaar onderkend probleem. De gevolgen van pesten zijn ernstig, en laten vaak hun sporen nog diep achter in een volwassen leven. Onderstaande opsomming zijn slechts een paar van de problemen die voort kunnen komen uit pesten:

  • gezondheidsproblemen;
  • verdriet;
  • gevoelens van eenzaamheid;
  • nergens meer interesse in hebben.

Het is niet onbekend dat deze problemen op de lange duur zelfs tot zelfmoord kunnen lijden.

Gelukkig kunnen we deze gevoelens met hypnotherapie verlichten en oplossen.

Hoe gaat dat dan in zijn werk?

In een paar sessies hypnotherapie help ik je kind weer in zijn of haar kracht te gaan staan en het zelfrespect en zelfvertrouwen terug te krijgen. Ook leer ik hem of haar zelfhypnose waardoor hij/zij zichzelf ten allen tijde in zijn/haar kracht kan zetten op het moment dat hij/zij het nodig heeft.
De weerbaarheid van het kind zal altijd vanuit het kind zelf moeten komen. Daar kun je hem/haar dan verder niet mee komen. Daarom is hypnotherapie zo'n goede oplossing wanneer een kind gepest wordt.

Kan ik mijn kind voorbereiden op een sessie?

Kinderen hoeven niet op een sessie voorbereid te worden. Kinderen stellen zich over het algemeen veel meer open dan volwassenen waardoor ze veel gemakkelijker in hypnose gaan.