Stress of burn-out

Wat doet stress of een burn-out met je?

Waardoor krijg je stress of een burn-out?

Ook zonder emotionele problemen zit je leven vol stressfactoren. Het kan bijvoorbeeld beginnen met een te hoge werkdruk maar ook wanneer het in je (liefdes)relaties niet goed gaat. Als je aan de ene kant ergens hoge druk ervaart en andere andere kant iets hebt waar je veel energie uit kunt putten, dan kun je jezelf nog wel in balans houden. Maar als je niets meer hebt dat je energie oplevert dan raak je uit disbalans.  

Wat doet stress of een burn-out met je?

Wanneer overmatige stress niet voldoende wordt verminderd, hopen bepaalde stresshormonen zich op in de bloedbaan waardoor gezondheidsproblemen ontstaan. Stress is de veroorzaker van verschillende mentale- en lichamelijke ziekten. Het kan zich uiten door jezelf niet lekker voelen en eigenlijk niet kunnen zeggen wat er nou eigenlijk is en zich ophopen totdat je 's morgens zo moe bent dat je bijna je bed nog niet uit kunt komen.

Wat kun je er dan tegen doen?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je de signalen herkent zodat je ook weet dat je er iets aan kunt doen. Er zijn een groot aantal signalen  die aangeven wanneer je het risico begint te lopen in een burn-out te raken. Wil je weten wat die signalen zijn? Kijk dan hier om het gratis document te downloaden.  Je kunt op verschillende manieren goed met stress omgaan door bijvoorbeeld voldoende te slapen, fysieke oefeningen te doen, lekker winkelen, avondje stappen met vrienden, een leuke hobby doen, meditatie maar ook door (zelf)hypnose. Stress en een burn-out zijn heel goed aan te pakken door middel van zelfhypnose. Dit is echter niet iets dat je uit een boek kunt leren, maar ik kan je dat wél leren! Met hypnose help ik je om de stress te verminderen. In de eerste sessie help ik je van alle oude negatieve emoties af te komen die de stress veroorzaken en in de tweede sessie leer ik je zelfhypnose om zelf mentale en fysieke ontspanning in je lichaam en je geest te brengen. Je leert een krachtige ontspanningsoefening toe te passen door middel van zelfhypnose. Daarna gaan we werken aan je verdere herstel.

Lukt dat met een paar sessies?

Ja, ik kan je helpen; Nee, niet in drie sessies. Een depressie en een burn-out zijn beiden dingen die ook niet vanuit één probleempje zijn ontstaan. Meestal is het een opeenstapeling van problemen die op een gegeven moment de bekende emmer hebben doen overlopen. Meestal hebben de verschillende problemen ook een andere oorsprong. Je weet ondertussen misschien al wel dat ik altijd op zoek gaan naar de oorsprong en de problemen van daaruit oplossen. Per sessie kunnen we over het algemene maar één probleem oplossen, tenzij er problemen zijn die aan elkaar gerelateerd zijn. In dat geval blijkt dat wel tijdens de sessie. Wanneer dat het geval is zien we vaak dat, met het oplossen van het ene probleem, ook een ander probleem opgelost wordt.

Kan ik me voorbereiden op een sessie?

Dat kun je zeker!Allereerst adviseer ik je om mijn uitleg over hypnose te bekijken. Dan weet je daarna in elk geval wat er van jou verwacht wordt als je bij mij in de stoel komt liggen.Je kunt een gratis ontspanningshypnose naar keuze aanvragen en downloaden die je 14 dagen lang minimaal 1x per dag gaat beluisteren. Daarmee raak je gewend aan mijn stem en zal je merken hoe heerlijk het is om in een diepe hypnotische ontspanning te gaan.Nadat je dat allemaal gedaan hebt kun je hier terugkomen en op onderstaande knop klikken om het intakeformulier in te vullen en een afspraak te maken.