Kinderen

Kinderen

Is hypnotherapie ook voor kinderen?

In de eerste levensjaren is een kind als het ware in staat van hypnose.
Het heeft geen kritische factor die aan het werk is en het absorbeert alle informatie uit zijn omgeving. Het wordt letterlijk geprogrammeerd door zijn ouders.

Onderschat dus nooit de kracht van woorden en wees je bewust van wat je zegt!

Voor kinderen vanaf jonge leeftijd is hypnotherapie zeer toepasbaar.
Vaak werkt het zelfs nog beter dan bij volwassenen omdat kinderen zich veel beter in in situatie kunnen verplaatsen en veel ontvankelijker zijn voor suggesties. Hiervoor communiceren we altijd op het niveau van het kind om het beste resultaat te bereiken.

Het is wel heel belangrijk dat het kind (ouder dan 6 jaar) zelf gemotiveerd is zijn 'probleem' op te lossen. Het moet dus een probleem zijn dat het kind ook zelf als dusdanig ervaart, niet alleen de ouders. Zonder die motivatie is hypnotherapie niet mogelijk.

Bij de allerjongsten (tot 6 jaar) werkt hypnose ook heel goed maar dan wordt gewerkt via een van de ouders. Dit is mogelijk omdat ouders en kinderen energetisch zo sterk met elkaar verbonden zijn.

Kan ik mijn kind zich voorbereiden op een sessie?

Kinderen hoef je over het algemeen niet voor te bereiden. Zij stellen zich over het algemeen veel meer open dan volwassenen waardoor ze gemakkelijker in hypnose gaan.