Chakra stenen

Chakrastenen

Chakra stenen:

Om je Chakra's in balans te brengen met edelstenen kun je er voor kiezen om de stenen bij je te dragen of op je lichaam te leggen. Welke manier je ook kiest, het is heel belangrijk om na het gebruik de edelstenen grondig te reinigen onder koud stromend water. De negatieve energieën die de edelstenen uit de Chakra's hebben gehaald, spoel je zo uit de stenen.

Wanneer je er voor kiest de steentjes op je lichaam te leggen, kun je de volgende methode aanhouden: Kies één of meerdere van de Chakra stenen uit. Kies de stenen die corresponderen met de Chakra's die je met positieve energie wil behandelen. Zoek een rustig plekje en ga op je rug liggen. Plaats vervolgens de edelstenen op of dichtbij het betreffende Chakra punt. Herhaal dit dagelijks 10 tot 15 minuten, tegelijk met bijvoorbeeld een meditatie. Meer hoef je niet te doen. De edelstenen werken op eigen kracht.

De acht Chakra's:

Wie meer over de Chakra's wil weten, kan kiezen uit een scala van boeken die gewijd zijn aan dit onderwerp. Het merendeel van de schrijvers spreekt over zeven of acht Chakra's, maar er zijn ook mensen die zelfs spreken over 14 Chakra's. Hieronder worden de acht meest bekende Chakra's besproken:

1e Chakra: de Wortel Chakra staat voor overleven en bevindt zich aan de onderkant van de ruggengraat, net onder het stuitbeen.

2e Chakra: de Heiligbeen Chakra wordt in verband gebracht met emoties en seksualiteit en bevindt zich in de onderbuik.

3e Chakra: de Zonnevlecht Chakra staat voor wilskracht en de metabolische energieën en is gelegen in de buurt van de maagstreek.

4e Chakra: de Hart Chakra is de Chakra voor de liefde en is gelegen in de hartstreek.

5e Chakra: de Keel Chakra wordt in verband gebracht met communicatie en creativiteit en is gelegen in de buurt van het strottenhoofd.

6e Chakra: de Voorhoofd Chakra staat voor helderziendheid, intuïtie en verbeeldingskracht en is gelegen in het midden van het voorhoofd (ook wel het 3e oog Chakra genoemd).

7e Chakra: de Kruin Chakra is de Chakra van kennis en inzicht en is gelegen op de kruin.

8e Chakra: de Droom Chakra wordt in verband gebracht met de verwezenlijking van levensdromen

De kleuren en de stenen:

De Chakra's reageren op kleuren, want kleuren zijn in feite energietrillingen. Elke Chakra correspondeert met een kleur. Dit wil zeggen dat die Chakra positief reageert op trilling die behoort tot die kleur. Het is dus belangrijk om bij Chakra edelsteentherapie edelstenen te gebruiken die de juiste kleur hebben. Daarom heb u bij ons de mogelijkheid complete sets Chakra edelstenen te bestellen waarin voor elk van de hierboven besproken acht Chakra's de juiste steen zit.

Je kunt de sets bestellen in de webwinkel.

Wanneer je de Chakra stenen besteld krijgt u deze, na ontvangst van de betaling, binnen 2 werkdagen toegestuurd.