Meno- en penopauze

Meno- en penopauze

Kan hypnotherapie iets betekenen bij meno- en penopauze?

Vrouwen in de overgang, iets waarvan men denkt dat het een 'probleem' is waar men doorheen 'moet'. Het kan gepaard gaan met diverse klachten zoals:

 • stress;
 • stemmingswisselingen;
 • opvliegers;
 • hoofdpijn;
 • vermoeidheid enz.

Gelukkig kan met hypnotherapie heel goed resultaat bereikt worden voor wat betreft de meno- en penopauze, want een belangrijke factor in het verlagen of zelfs laten verdwijnen van deze symptomen is stressvermindering.

Hebben mannen ook overgangsklachten?

Zoals vrouwen de menopauze hebben, hebben mannen de penopzauze en kunnen ze zeer zeker ook last hebben van overgangsklachten.Denk hierbij aan:

 • erectiestoornis;
 • depressieve klachten en stemmingswisselingen;
 • slaapstoornis;
 • afname van de zin in seks;
 • verminderd algemeen welbevinden;
 • bloedarmoede;
 • botontkalking.

Bij mannen kent men ook een nog term als andropauze. Dit is de periode waarin mannen minder testosteron aanmaken.Maar bij sommige mannen is het testosterongehalte al veel lager. Dit kan erfelijk zijn maar ook rokenovergewicht en drinken kunnen er voor zorgen dat je minder mannelijke hormonen hebt.Natuurlijk kun je hiervoor ook wel medicatie voorgeschreven krijgen maar ook op het gebied van hypnotherapie worden goede resultaten geboekt.

Kun je ook iets betekenen voor mannen en vrouwen in de overgang?

Gelukkig is er genoeg hulp te bieden wanneer men in de meno- of penopauze zit. Kijk maar eens naar de opsommingen van de symptomen en dan naar de diverse categorien die je hier op de website terug kunt vinden.Natuurlijk kun je hiervoor ook wel medicatie voorgeschreven krijgen maar ook op dit gebied worden met hypnotherapie hele goede resultaten geboekt.

Moet ik dan mijn ziel en zaligheid blootleggen?

Nee hoor, ben maar niet bang. Sterker nog, ik ken een techniek waarbij je me zelfs maar heel weinig hoeft te vertellen. Voorwaarde is wel dat je diep in hypnose gaat en dus bereid bent de controle volledig los te laten. Op die manier kan ik met je hogere bewustzijn werken en werken met de zelf helende kracht van het lichaam. Ben je dat niet van plan dan kun je net zo goed thuis blijven zodat ik mijn tijd aan iemand anders kan besteden die WEL graag beter wil worden. Ben je wel bereid te doen wat er van je gevraagd wordt dan ga ik er in 2 tot 3 sessies mijn uiterste best voor doen om jouw hulpvraag tot het verleden te laten horen.

Kan ik me voorbereiden op een sessie?

Dat kun je zeker!Allereerst adviseer ik je om mijn uitleg over hypnose te bekijken. Dan weet je daarna in elk geval wat er van jou verwacht wordt als je bij mij in de stoel komt liggen. Wanneer je bij mij bent is jouw tijd te kostbaar om mijn tijd te verspillen!Je kunt een gratis ontspanningshypnose naar keuze aanvragen en downloaden die je 14 dagen lang minimaal 1x per dag gaat beluisteren. Daarmee raak je gewend aan mijn stem en zal je merken hoe heerlijk het is om in een diepe hypnotische ontspanning te gaan.Nadat je dat allemaal gedaan hebt kun je hier terugkomen en op onderstaande knop klikken om het intakeformulier in te vullen en een afspraak te maken.