Angst

kinderen-angst

Er zijn ontzettend veel verschillende angsten waar kinderen mee geplaagd kunnen worden.

De meest bekende angsten zijn toch wel angst voor het donker of angst dat er iemand onder het bed zit.

Kan hypnotherapie voor angst bij kinderen ingezet worden?

Hypnotherapie is zeer effectief om kinderen te helpen hun angsten te overwinnen en hun weer in hun kracht te zetten. Wanneer er niets aan gedaan wordt kan een eenvoudige angst uitgroeien tot een fobie. Denk maar aan de uitdrukking: "Wat je aandacht geeft, groeit!"

Hoe kun je iemand met angst helpen dan?

Met de sessies hypnotherapie ga ik op zoek naar de oorzaak en helpen ik cliëntje zijn/haar angst te overwinnen. De wat oudere kinderen leer ik zelfhypnose waardoor ze zichzelf in hun kracht kunnen zetten op momenten dat ze het nodig hebben. Dit maakt ze ook bewust van het feit dat ze ZELF de controle kunnen hebben over hun angst.

Kan ik mijn kind voorbereiden op een sessie?

Kinderen hoeven niet echt op een sessie voorbereid te worden. Kinderen stellen zich over het algemeen veel meer open dan volwassenen waardoor ze veel gemakkelijker in hypnose gaan. Onder de 7 jaar zijn kinderen eigenlijk constant in een vorm van hypnose. Denk maar eens even na over hoe zo helemaal op kunnen gaan in hun spel en geen weet meer hebben van de wereld om hun heen tenzij je hun heel duidelijk aanspreekt en uit de trance haalt.