Traumaverwerking

Traumatische ervaring

Wanneer heb je een trauma?

Een trauma heb je niet, je kunt wel iets meegemaakt hebben wat voor jou een traumatische ervaring is geworden? Ben je daardoor misschien zelfs gediagnostiseerd met PTSS? Staat er iets op je netvlies gebrand en kun je het maar niet uit je gedachten verbannen?

Hoe kun je me helpen met het verwerken van mijn trauma?

In dat geval kun je geholpen worden met EMDR-therapie. Mocht je daar een ervaring mee hebben gehad in het verleden die voor jou niet zo fijn was, dan kan ik je ook nog helpen met Integral Eye Movement Therapy (IEMT). Ook dit is een zeer effectieve methode.

Is dat met een paar sessies op te lossen?

Je zult wel begrijpen dat iets dat zo'n impact op je leven heeft gehad niet zo maar 1,2,3 op te lossen is. Over het algemeen zijn ongeveer zes sessies nodig om tot een goed resultaat te komen. Maar pin me er niet aan vast, soms is het ook wel eens meer.

Voor beide hierboven genoemde technieken is het niet nodig om in hypnose te gaan. Ben je wel bereid in hypnose te gaan dan kan de traumaverwerking nog effectiever en sneller gebeuren!

Kan ik me dan voorbereiden op zo'n hypnosesessie?

Dat kun je zeker! Allereerst adviseer ik je om mijn uitleg over hypnose te bekijken. Dan weet je daarna in elk geval wat er van jou verwacht wordt als je bij mij in de stoel komt liggen. Je kunt een gratis ontspanningshypnose naar keuze aanvragen en downloaden die je 14 dagen lang minimaal 1x per dag gaat beluisteren. Daarmee raak je gewend aan mijn stem en zal je merken hoe heerlijk het is om in een diepe hypnotische ontspanning te gaan. Nadat je dat allemaal gedaan hebt kun je hier terugkomen en op onderstaande knop klikken om het intakeformulier in te vullen en een afspraak te maken.