Dicht bij de dood, hoe ga je er mee om, hoe ervaar je dat?
Natuurlijk is het voor iedereen verschillend, iedereen ‘ziet iets anders in de dood’. Sommigen kunnen zich volledig berusten in ‘het dood gaan’ maar anderen zijn er ontzettend bang voor. Door middel van hypnose kunnen de zorgen weggenomen worden die sommigen hebben over het doodgaan. Met hypnose kunnen we pijn verlichten en andere symptomen bestrijden die men als gevolg van ziekte kan hebben zoals misselijkheid en overgeven na bestraling en/of chemotherapie. Hypnose kan helpen om beter te kunnen slapen.
Helpt stervensbegeleiding bij onrust of angst?
Ook kan men het gevoel hebben dat er nog iets opgelost moet worden, dat bepaalde gebeurtenissen uit het leven nog niet ‘klaar’ zijn. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer men zich nog druk maakt over gevoelens van schuld, boosheid of verdriet of ergens nog met een bepaalde angst zit. Zelfs in dit proces kunnen we het nodige voor iemand betekenen. Dit is geen gemakkelijk proces, maar kan de persoon in kwestie nadien ontzettend veel, zo niet alle rust geven, om door de stervensbegeleiding in vrede te kunnen sterven.
Hoe zit dat met een bijna dood ervaring?
Iemand die ooit een bijna dood ervaring heeft gehad is over het algemeen niet meer bang voor de dood. Die spreken vaak van het mooie heldere serene witte licht, ze spreken vaak van rust en vrede en dat het een plek was waar ze graag gebleven zouden zijn maar dat ze teruggeroepen werden. Of dat ze zelfs terug gestuurd werden.
Hypnotherapie kent een techniek genaamd de Ultra Hight die bij stervensbegeleiding zeer goed werkt. Dit is een hypnosetechniek waarbij we de mensen in hun hogere bewustzijn brengen waardoor ze de ultieme staat van zijn kunnen bereiken. Ook dan komt men bij het helderste licht dat je je maar kunt voorstellen, in een wereld vol geluk, vrede en rust.