Ernstig ziek kind

Ernstig ziek

Helpt hypnotherapie bij kinderen die ernstig ziek zijn?

Hypnose helpt ernstig zieke kinderen gevoelens van pijn en angst te overwinnen. Kinderen zijn suggestief ontvankelijk en gaan hierdoor heel gemakkelijk in hypnose. In hypnose neem ik ze mee in een verhaal en in hun verbeeldingsvermogen leidt ik ze af van de pijn en de angst wanneer ze bijvoorbeeld een medische ingreep moeten ondergaan.

Het woord Carcinos is gekozen voor de verzameling van hypnosetechnieken die kunnen worden ingezet om volwassenen en kinderen te ondersteunen die geconfronteerd worden met kanker of een andere (ernstige) ziekte. Het symboliseert een aantal technieken die tijdens de masterclass Carcinos hypnosetechnieken zijn geleerd en die ingezet kunnen worden om mensen met kanker of een andere ernstige ziekte te ondersteunen.

Oke, maar wat houdt dat dan in voor een ernstig ziek kind?

Door deze methode kan ik:

  • Op verantwoorde wijze met mensen met kanker of andere ernstige ziekten werken;
  • Mensen ondersteunen ten aanzien van emotionele problemen, pijn en andere klachten met behulp van diverse hypnosetechnieken;
  • Werken met de Light Body Regressie Techniek;
  • Directe suggestietechnieken gebruiken waarmee ik mensen met ernstige ziekten kan ondersteunen;
  • Cliënten helpen met het vergroten van zelfwaarde en zelfvertrouwen met de Inner Child Light Body Techniek;
  • Pijnverlichting.

Hoe oud moet een kind zijn om in hypnose te gaan?

Kinderen (ouder dan 6 jaar) kunnen zelf heel gemakkelijk een sessie ondergaan. Maar.... hij/zij moet het wel willen. Zonder motivatie of toestemming van cliënt is hypnotherapie niet mogelijk.

Bij de allerjongsten (tot 6 jaar) werkt hypnose ook heel goed maar dan wordt gewerkt via een van de ouders. Dit is mogelijk omdat ouders en kinderen energetisch zo sterk met elkaar verbonden zijn dat ze gemakkelijk contact met elkaar kunnen leggen.

Kan ik mijn kind voorbereiden op een sessie?

Kinderen hoeven niet op een sessie voorbereid te worden. Kinderen stellen zich over het algemeen veel meer open dan volwassenen waardoor ze veel gemakkelijker in hypnose gaan.