Brandwonden

Brandwonden

Kun je met hypnotherapie echt iets betekenen voor wat betreft brandwonden?

Gelukkig wel. Pijnreductie door middel van hypnose is zeker toepasbaar voor  brandwonden, een hele zware pijn. Mensen die gewond zijn geraakt door kokend water of vuur, bevriezing, door planten (denk hierbij aan bijvoorbeeld Berenklauw), mensen die in een Brandwondencentrum liggen, ad deze groepen kunnen zeker baat hebben bij hypnotherapie. Er zijn ook te veel gevallen waarbij de medicatie niet voldoende werkt. Met hypnose worden hier gelukkig goede resultaten bij bereikt.

Maar wat kan hypnose dan bij brandwonden doen?

Hypnose blijkt vooral de pijn intensiteit, pijnoppervlak en slaap te beïnvloeden bij pijn door brandwonden. Voor pijn intensiteit doet hypnose dit vele malen sterker dan ontspanningstraining. Hoe goed of slecht iemand in hypnose gaat is hierbij wel een belangrijke voorspeller voor welk effect de pijnreductie zal hebben. Hypnose versneld het genezingsproces en verminderd littekenvorming bij brandwonden.

Wat is het eerste wat je moet doen als je brandwonden hebt?

Koelen, koelen, koelen, koelen, koelen met lauwwarm water. ZEKER een HALF UUR. Heb je een hypnotherapeut in de buurt, schakel die dan meteen in want die kan al heel veel goeds voor je doen. Bij elke verbranding kan koelen onder stromend kraanwater de pijn verminderen en de wond reinigen. Houd de brandwond ongeveer 30 minuten onder de kraan of douche. Gebruik lauw stromend water. Water van 15 tot zelfs 30 graden Celsius is goed. Zit de verbranding onder de kleren laat de kleding dan zitten, ga geen kleren verwijderen. Bel zo snel mogelijk 112 in ernstige gevallen of ga naar de dokter om je wonden te laten behandelen.

Hoe gaat het dan verder in zijn werk als je voor brandwonden geholpen wilt worden?

In het geval van brandwonden hebben we minimaal 3 sessies nodig. 1. Sessie 1 is voor de verwerking van de gebeurtenis.2. De tweede sessie leer ik je zelfhypnose.3. De derde sessie gaan we kijken hoe het gaat met de zelfhypnose en waar er nog eventueel dingen verder bijgesteld moeten worden door specifieke suggesties.

Na de derde sessie laten we lichaam en geest wennen aan de nieuwe situatie en hebben we na 3 weken telefonisch contact om te kijken of er nog extra sessies nodig zijn.

Natuurlijk kun je ook met de Cursus Pijnmanagement beginnen om te te ondervinden wat je zelf al kunt bereiken met pijnreductie.

Kan ik me op een sessie voorbereiden?

Dat kun je zeker!Allereerst adviseer ik je om mijn uitleg over hypnose te bekijken. Dan weet je daarna in elk geval wat er van jou verwacht wordt als je bij mij in de stoel komt liggen.Je kunt een gratis ontspanningshypnose naar keuze aanvragen en downloaden die je 7 dagen lang minimaal 1x per dag gaat beluisteren. Daarmee raak je gewend aan mijn stem en zal je merken hoe heerlijk het is om in een diepe hypnotische ontspanning te gaan.Nadat je dat allemaal gedaan hebt kun je hier terugkomen en op onderstaande knop klikken om het intakeformulier in te vullen en een afspraak te maken.

Ja, Ik Wil Een Afspraak!
Baringspijn
Chronische Darmklachten
Chronische Pijn
Fantoompijn
Operaties
Snelle Pijnreductie
Zwanger en bevallen
Terug