Rouwverwerking

Rouwverwerking

Wanneer kan ik hulp bij rouwverwerking aanvragen?

Als je het gevoel krijgt dat je met je verhaal niet meer bij je omgeving terecht kunt; trek je daar dan niets van aan. Iedereen heeft zijn eigen unieke rouwproces dat hij/zij in zijn eigen tempo moet doorlopen. Je kunt er zelf natuurlijk wel iets aan doen om je rouwproces zo 'aangenaam' mogelijk te laten verlopen. Maar wanneer je nou het gevoel hebt dat je er zelf niet meer uitkomt, dat je verteert wordt door je verdriet, dan wordt het tijd om rouwverwerking te gaan doen. Maar het kan ook best zijn dat het eigenlijk wel goed gaat, maar dat je elk jaar in de periode rondom het verlies depressief raakt of veel van dezelfde dromen/nachtmerries krijgt. Ook in dat geval boeken we met rouwverwerking goede resultaten.

Wie kunnen gebruik maken van rouwverwerking?

Tegenwoordig zoeken steeds meer mensen begeleiding bij rouwverwerking. Of  het nu gaat om het verliezen van iemand die je dierbaar is, je ongeboren of doodgeboren kind, vriend of vriendin, een huisdier, een medeleerling, ja, zelfs door het verliezen van je baan kun je in een rouwproces terecht komen.Ook bij een scheiding kunnen de partner maar zelfs ook de kinderen in een rouwproces terecht komen. Voor de rouwverwerking werk ik met de methode van Rejoyce Xpress welke ik volledig in de hypnotherapie kan integreren. De combinatie met de hypnotherapie zorgt ervoor dat de sessies extra krachtig werken maar het is niet noodzakelijk om het met hypnotherapie te combineren.

Hoe werkt zo'n sessie dan?

Een sessie duurt ongeveer anderhalf uur. Zoals hierboven aangegeven doe ik het het liefste in hypnose omdat het dan het meest krachtig is, maar dat hoeft niet perse. Ook zonder hypnose heeft deze methode bewezen heel krachtig te zijn.Je wordt stap voor stap door dit proces begeleid zodat je het rouwproces op een goede manier een plekje kunt geven of kunt afsluiten.Wil je geholpen worden je verdriet een plekje te kunnen geven maar eerst even kennismaken, klik dan hier om jezelf aan te melden voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek.

Tip:

Omring jezelf niet met herinneringen!

Het is prima om op een locatie in je huis of in je tuin een plekje te creëren om een herinnering, een foto met een kaarsje of waaklichtje neer te zetten, maar omring jezelf niet aan alle kanten met herinneringen aan de overleden (of verdwenen) dierbare. Niet dat het niet mag, maar omdat je het jezelf alleen maar extra moeilijk maakt. Wanneer je geen kant uit kunt kijken zonder dat je een herinnering ziet, geef je jezelf ook geen kans om je verdriet te verwerken. Bovendien zitten de mooiste herinneringen toch in je hart, die kun je niet aan de muur hangen of op een tafeltje zetten.

Contact met een overledene!

Ik ben bezig met de eerstejaarsopleiding tot mediumschap waarbij ik onder andere leer om contact te maken met 'de andere kant'. Hiervoor ben ik altijd nog op zoek naar mensen voor wie ik een oefensessie zou mogen doen. Meer informatie vind je op de pagina Mediumschap. Je kunt op de betreffende knop onderaan de pagina klikken om daar naar toe te gaan.

Ik heb een aantal pagina's voor je verzameld die je kunnen helpen wanneer je een dierbare verliest.

 

Engeltje van glas   Zilverkleurig Memory Locket BeertjeGoudkleurig

 

 

Wil je graag een herinnering?

Veel mensen vinden het fijn een herinnering te hebben wanneer een dierbare van hun heen gegaan is.

Helpt het bij de verwerking?

Een herinnering aan een overleden dierbare kan zeer zeker bijdragen tot de rouwverwerking. Voor veel mensen is het een hele troost wanneer ze een herinnering aan een dierbare met zich mee kunnen dragen. Voor anderen is het genoeg om een foto van de persoon (of het dier) in huis te hebben.Kies hiervoor een plekje uit wat je daarvoor reserveert. Omring jezelf dus niet helemaal met herinneringen want dan maak je het jezelf alleen maar extra moeilijk. Vergeet niet dat de mooiste herinneringen in je hart zitten!
Wil je toch graag kijken voor een herinnering, klik dan hier!