Gewichtcontrole

Ben jij tevreden met jouw gewicht?

Wanneer heb je gewichtsproblemen?

Gewichtsproblemen. Je hebt ze vanaf het moment dat jij je niet meer prettig voelt met je gewicht. Of je nou te veel (obesitas) of te weinig (Anorexia Nervosa of Boulimia Nervosa) weegt, het is niet prettig en het kan allemaal gevaar opleveren voor je gezondheid. En ze hebben allemaal een moment waarop het ooit begonnen is. Of er sprake is van onder- of overgewicht kan op twee manieren worden bepaald, door meting van de Body Mass Index (BMI), ook wel bekend als de Queteletindex (QI) of door meting van de middelomtrek. Het meten van de middelomtrek geeft je met name inzicht over de gezondheidsrisico’s van jouw overgewicht of obesitas, omdat hiermee ook wordt gekeken naar vetstapeling in de buikholte. Vetstapeling in de buikholte, rondom de organen, brengt een verhoogd gezondheidsrisico met zich mee.

Hoe krijg ik weer controle over mijn gewicht?

Omdat alles ooit ergens zijn oorsprong heeft gehad of ergens door getriggerd is, is met hypnotherapie daarom heel goed met gewichtsproblemen te werken. Natuurlijk zal je begrijpen dat dit niet met één sessie op te lossen is. Afhankelijk van de ernst van de situatie en jouw bereidheid in hypnose te gaan zal per cliënt bekeken moeten worden hoeveel sessies er nodig zullen zijn.

Kan ik hulp krijgen Om weer de controle te krijgen over mijn gewicht?

Maak je keuze in het menu voor het juiste gewichtsprobleem en neem de informatie goed door. Klik op de knop onderaan de betreffende pagina, vul het intakeformulier in en maak zelf een afspraak in mijn online agenda! Hoef je maar een paar kilogram af te vallen, maak dan gebruik van onze MP3 om af te vallen. Ook hiermee worden heel goede resultaten geboekt. Kijk daarvoor in de webwinkel.

Kun je iets betekenen voor kinderen met gewichtsproblemen?

Gelukkig zijn kinderen heel suggestief ontvankelijk en kunnen we met hun nog beter en sneller resultaat bereiken dan bij volwassenen. Gewichtsproblemen bij kinderen, of het nou te veel of te weinig gewicht is, wordt door ons op vrijwel dezelfde manier behandeld als bij volwassenen. Natuurlijk wordt wel het taalgebruik aangepast op het niveau van het kind.

Gaat dat altijd lukken?

Zoals eerder gezegd is het wel heel belangrijk dat men zelf gemotiveerd is zijn/haar 'probleem' op te lossen. Het moet dus ook voor kinderen zo zijn dat het kind het zelf ook als dusdanig ervaart, niet alleen de ouders. Zonder die motivatie is hypnotherapie niet mogelijk. Ik heb nou eenmaal geen toverstokje waarmee ik het allemaal wel even in orde kan zwaaien. Van mijn cliënten verlang ik ook de nodige inzet maar boven alles is het van belang dat  jij als cliënt de controle volledig los gaat laten om mij mijn werk te laten doen. Maar zeg nou zelf, als je nou in controle zou zijn dan zou je dit nu niet lezen.

Kan ik me voorbereiden op een sessie?

Dat kun je zeker! Allereerst adviseer ik je om mijn uitleg over hypnose te bekijken. Dan weet je daarna in elk geval wat er van jou verwacht wordt als je bij mij in de stoel komt liggen. Je kunt een gratis ontspanningshypnose naar keuze aanvragen en downloaden die je 14 dagen lang minimaal 1x per dag gaat beluisteren. Daarmee raak je gewend aan mijn stem en zal je merken hoe heerlijk het is om in een diepe hypnotische ontspanning te gaan. Nadat je dat allemaal gedaan hebt kun je hier terugkomen en op onderstaande knop klikken om het intakeformulier in te vullen en een afspraak te maken.