Gevoelige kinderen

Gevoelige kinderen

Hypnose en gevoelige kinderen, is dat wel een goede combinatie?

Zijn gevoelige kinderen te helpen?

Ongeveer 1/8e van de kinderen die geboren worden hebben een hoogbewust zenuwstelsel wat snel reageert op alles en iedereen om hun heen. Hierdoor zijn deze kinderengevoelig voor subtiele veranderingen. Ze raken snel overweldigd door te veel prikkels bij plotselinge veranderingen en bij emotionele stress van andere personen.

Er bestaat een hele opsomming van kenmerken van van gevoelige kinderen maar niet iedereen hoeft aan alle kenmerken te voldoen. Hypnotherapie is ook niet bedoeld om personen te diagnosticeren.

Hoe wordt dat dan gedaan bij gevoelige kinderen?

Door middel van hypnose kan ik er voor zorgen dat ze helemaal in hun kracht komen te staan. Ik leer ze hoe ze zichzelf af kunnen schermen van te veel prikkels van buitenaf zoals stress en pijn. Dit doe ik onder meer door ze zelfhypnose te leren met een techniek die er voor zorgt dat te veel negatieve gevoelens en emoties van anderen niet in hun systeem kunnen binnendringen. Zo kunnen gevoelige kinderen zich op elk gewenst moment beschermen tegen alle overmatige prikkels van buitenaf. Maar behalve dat leert de techniek ze ook hoe ze hun eigen energie bij zichzelf kunnen houden.

Kan ik mijn kind voorbereiden op een sessie?

Kinderen hoeven niet op een sessie voorbereid te worden. Kinderen stellen zich over het algemeen veel meer open dan volwassenen waardoor ze veel gemakkelijker in hypnose gaan.