Snurken en apneu

Snurken en apneu
Wat kun je aan snurken en apneu doen?

Snurken is een probleem dat velen bezighoudt. En niet zonder reden. Vaak nog vervelender voor de partner dan voor de snurker zelf. En dat kan dan weer tot meer relatieproblemen leiden dan u zich misschien kunt voorstellen. Zacht snurken is normaal, maar luid snurken kan betekenen dat er iets aan de hand is en gaat vaak samen met slaap-apneu.

Dit is een neurologische slaap stoornis die met snurken gepaard gaat en tot ernstige gezondheidsproblemen kan leiden. Snurk je tijdens je slaap en worden anderen daar wakker van? Of hoor je soms jezelf en schrik je wakker omdat je was gestopt met ademen tijdens het slapen? Iemand met slaap-apneu zal tijdens het slapen tot tientallen seconden stoppen met ademen. Op een gegeven moment snak je naar adem, wordt je mogelijk wakker, zak je weer weg en herhaalt dit patroon zich. Slaap-apneu kan uiteindelijk leiden tot hogere bloeddruk, met alle gevolgen van dien. Hart- en vaatziekten zijn in een volgende fase het probleem van iemand die aan slaap-apneu lijdt.

Wat zijn de symptomen?

Symptomen van slaap-apneu zijn abnormale slaperigheid overdag en 's nachts snurken met lange uithalen. Wanneer de adem tijdens de slaap minimaal twintig keer per nacht gedurende minimaal tien seconden stokt, dan spreken medici van slaap-apneu. De patiënt wordt steeds wakker en raakt niet in een diepe slaap. Het slechte slapen wreekt zich overdag: mogelijke gevolgen zijn onder meer slaperigheid, hoofdpijn, slechte concentratie, gedragsveranderingen en depressies.

Wat kunnen de oorzaken zijn van snurken en apneu?

Slaap-apneu kan veroorzaakt worden door verslapping van spieren, waardoor de tong en de weke delen de ademhaling blokkeren of doordat de hersenen te weinig prikkels geven om te ademen. Gezette mensen hebben meer kans op slaap-apneu.

Behandeling van slaap-apneu kan onder andere bestaan uit het plaatsen van een zogenoemd CPAP-masker (dat de luchtweg open houdt) of een operatie. Stoppen met roken en met alcohol drinken kan helpen om de klachten te verminderen. Ook met hypnose worden met snurken en Apneu goede resultaten bereikt.

Het kan geen kwaad om deze methode te proberen, want je kunt er geen kwaad mee doen’. Het werkt. Deze methode een hele fijne oplossing, fijner dan te moeten blijven rommelen met allerlei hulpmiddelen die het snurken tegengaan maar niet echt weghalen. Ook het feit dat je partner eventueel de hele nacht naar het geluid van de apparatuur moet liggen te luisteren is voor hun vaak ook geen prettig vooruitzicht.

Kan ik me voorbereiden op een sessie?

Dat kun je zeker! Allereerst adviseer ik je om mijn uitleg over hypnose te bekijken. Dan weet je daarna in elk geval wat er van jou verwacht wordt als je bij mij in de stoel komt liggen. Wanneer je bij mij bent is jouw tijd te kostbaar om mijn tijd te verspillen! Je kunt een gratis ontspanningshypnose naar keuze aanvragen en downloaden die je 14 dagen lang minimaal 1x per dag gaat beluisteren. Daarmee raak je gewend aan mijn stem en zal je merken hoe heerlijk het is om in een diepe hypnotische ontspanning te gaan. Nadat je dat allemaal gedaan hebt kun je hier terugkomen en op onderstaande knop klikken om het intakeformulier in te vullen en een afspraak te maken.