Puberteit

Puberteit

Hoe zit dat met hypnose en puberteit? 

De puberteit is een belangrijke fase op weg naar volwassenheid. Je zoon of dochter groeit en verandert nu snel. Al die veranderingen maken je kind soms onzeker en onvoorspelbaar. Valt je puber van de ene emotie in de andere? Dan is dat heel normaal voor die leeftijd. Voor ouders is deze periode vaak vermoeiend en intens.

Tussen de 12 en 15 jaar komen jongeren in de puberteit. Ze maken zich steeds meer los van hun ouders en de mening van de vriendengroep wordt steeds belangrijker. Ze gaan meer fantaseren, ervaren vaker gevoelens van seksuele opwinding  en veel jongeren (vooral jongens) gaan masturberen. Ze zoeken vaker beeldmateriaal op het internet en sommigen hebben zelfs al een vriendje of vriendinnetje (gehad). De meesten beperken zich op deze leeftijd tot zoenen en misschien een beetje voelen of strelen maar sommigen hebben op jonge leeftijd ervaring met geslachtsgemeenschap.Hun lichaam veranderd en vaak ontstaan daarmee ook de problemen. Meisjes denken al heel snel dat ze te dik zijn of niet leuk genoeg zijn en jongens worden vaak onzeker omdat ze de baard in de keel krijgen en 'raar' gaan praten. Jongeren kunnen zich ook zorgen maken over de vorm en/of het uiterlijk van hun geslachtsdeel.

Hoe zit dat met seksuele geaardheid?

Jongeren die een niet-heteroseksuele oriëntatie ontwikkelen, worden zich in de puberteit vaak wel bewust van hun gevoelens voor seksgenoten. Deze jongeren kunnen te maken krijgen met negatieve opvattingen van leeftijdsgenoten over homoseksualiteit. Wanneer het voor een kind niet duidelijk is wat zijn seksuele geaardheid is kan het een identiteitsprobleem krijgen. Meestal uit zich dit in een fase maar als het aan houdt biedt hypnotherapie vele mogelijkheden.

Moet ik dan echt alles gaan zitten vertellen?

Nee hoor, ben maar niet bang. Sterker nog, ik ken een techniek waarbij je me zelfs maar heel weinig hoeft te vertellen. Voorwaarde is wel dat je diep in hypnose gaat en dus bereid bent de controle volledig los te laten. Op die manier kan ik met je hogere bewustzijn werken en werken met de zelf helende kracht van het lichaam. Ben je dat niet van plan dan kun je net zo goed thuis blijven zodat ik mijn tijd aan iemand anders kan besteden die WEL graag beter wil worden. Ben je wel bereid te doen wat er van je gevraagd wordt dan ga ik er in 2 tot 3 sessies mijn uiterste best voor doen om jouw hulpvraag tot het verleden te laten horen.

Kan ik me voorbereiden op een sessie?

Dat kun je zeker!Allereerst adviseer ik je om mijn uitleg over hypnose te bekijken. Dan weet je daarna in elk geval wat er van jou verwacht wordt als je bij mij in de stoel komt liggen. Wanneer je bij mij bent is jouw tijd te kostbaar om mijn tijd te verspillen!Je kunt een gratis ontspanningshypnose naar keuze aanvragen en downloaden die je 14 dagen lang minimaal 1x per dag gaat beluisteren. Daarmee raak je gewend aan mijn stem en zal je merken hoe heerlijk het is om in een diepe hypnotische ontspanning te gaan.Nadat je dat allemaal gedaan hebt kun je hier terugkomen en op onderstaande knop klikken om het intakeformulier in te vullen en een afspraak te maken.