Hypnotherapie

Een coach graaft niet onnodig in je brein.

Laat al je ongemakken, stress en blokkades verdwijnen door middel van de inzet van hypnotherapie! 

Wil jij van je verslaving af? Of vindt je jezelf te dik? Heb jij een traumatische ervaring waar je vanaf wilt, iets waardoor je elke keer weer blokkeert of een vervelende gewoonte of allergie? Wat het ook is wat "jouw last" is, het zijn allemaal zaken waarvoor je bij een hypnotherapeut terecht kunt.

Hoe weet ik of ik een hypnotherapeut nodig heb?

Wie het thuis naar zijn zin heeft, en wie lekker in zijn/haar vel zit, zal op zijn werk beter presteren. Wie een gelukkige relatie heeft, voelt zich energieker. Wie plezier in zijn werk heeft, zal minder vaak ziek zijn. Wie de financiën op orde heeft, heeft meer tijd en geld voor hobby's. Wie zonder zorgen slaapt, is fitter en ziet er gezonder uit. En ga zo maar door. Wanneer alles in balans is heb je een veel prettiger leven. Hypnotherapie helpt mensen uit te vinden wat hen tegenhoudt om alles te bereiken wat ze zouden willen bereiken.

Soms zijn niet alle antwoorden voor handen en wordt dit toch verlangd. Een sparringpartner of iemand die bijvoorbeeld ‘advocaat van de duivel’ kan spelen, kan hier op een verrassende manier uitkomst bieden. Hypnotherapie kent vele vormen.

Waarvoor kun je hypnotherapeut inschakelen?

Keuzes maken, verantwoording dragen, mogelijkheden zien, visie hebben en niet op de laatste plaats oplossingen zien te vinden, vaak voor niet alledaagse problemen. Het beroep  hypnotherapeut krijgt in Nederland steeds meer bekendheid. Alle facetten van het leven staan bij hypnotherapie met elkaar in verbinding. Of dat nu om werk, relaties, geld, vriendschappen, gezondheid, gewicht (te veel en/of te weinig), zingeving of liefde gaat, ze worden bij hypnotherapie allemaal onder de loep genomen. Als hypnotherapeut help ik cliënten om antwoorden te vinden op de vragen ‘Wie ben ik?’, ‘Wat kan ik?’, ‘Wat wil ik?’, en ‘Hoe kom ik daar?', Waarom heb ik het nog niet bereikt?’

Maar hoe kies ik een hypnotherapeut?

Lees alle informatie die gerelateerd is aan jouw 'probleem' onder de diverse knoppen in het menu van de website eens rustig door. Spreekt het je aan wat je leest, aarzel dan niet om via onderstaande knop het intakeformulier in te vullen en daarna online je afspraak in te plannen. Vergeet ook niet eerst het filmpje te bekijken waarover bovenaan in de intake-pagina gesproken wordt. Als je dat al bekeken hebt hebben we meer tijd om aan je 'probleem' te werken tijdens de eerste sessie omdat ik dan niet eerst nog van alles hoef uit te leggen, dus..... meer waar voor je geld 😉

Maar wat is hypnose en hypnotherapie dan precies want het lijkt mij best wel eng!

Je bent niet "van de wereld af", ik laat je geen gekke dingen doen en ja, je weet naderhand alles nog. Ik ben er om jou te helpen en niet om je voor de gek te houden. Ik kan je wel alles laten vergeten maar wat voor reclame zal jij voor mij maken als je niet eens meer weet wat er is gebeurd..... precies, helemaal goed. Daar heb ik ook geen baat bij. Hypnose is alleen een andere staat van focus. Klik hier om mijn uitlegvideo te bekijken over wat hypnose nou eigenlijk precies is en hoe het in zijn werk gaat.

Kan iedereen gehypnotiseerd worden?

Iedereen met een normaal denkvermogen kan in hypnose. Wel is het zo dat, hoe intelligenter iemand is, hoe gemakkelijker deze in hypnose gaat. Maar dan nog kan dat alleen als de persoon het zelf wil. Alle hypnose is namelijk zelfhypnose. Een hypnotherapeut is namelijk alleen de begeleider bij het proces van zelfhypnose. De hypnotherapeut kan er alleen voor zorgen dat je snel een staat van hypnose bereikt waardoor de gegeven suggesties, indien ze aanvaardbaar zijn voor de cliënt, direct in het onderbewuste kunnen worden vastgelegd. Wanneer iemand niet gehypnotiseerd wil worden kan een hypnotiseur je niet in hypnose brengen.

Ook bij kinderen vanaf jonge leeftijd is hypnotherapie zeer toepasbaar. Vaak werkt het zelfs nog beter dan bij volwassenen omdat kinderen zich veel beter in in situatie kunnen verplaatsen en, over het algemeen, veel ontvankelijker zijn voor suggesties. Hiervoor communiceren we altijd op het niveau van het kind om het beste resultaat te bereiken. Bovendien zijn kinderen tot zeven jaar bijna constant in een staat van hypnose.

Het is wel heel belangrijk dat het kind (ouder dan 7 jaar) zelf gemotiveerd is om mee te werken. Het moet dus een probleem zijn dat het kind ook zelf als dusdanig ervaart, niet alleen de ouders. Zonder de motivatie/bereidwilligheid/toestemming van het cliëntje is hypnotherapie niet mogelijk.

Bij de allerjongsten (tot 7 jaar) werkt hypnose ook heel goed maar dan wordt gewerkt via een van de ouders. Dit is mogelijk omdat ouders en kinderen energetisch heel sterk met elkaar verbonden zijn.

Wat voel ik in hypnose?

Wanneer iemand in hypnose gebracht wordt kan hij verschillende niveaus bereiken: een lichte of een diepe hypnose. Wanneer iemand in een diepe hypnose is, ontstaat er een natuurlijke vorm van anesthesie (men ervaart dan geen pijn meer). Er zijn verschillende gevoelens waarvan men denkt dat ze bij hypnose horen, zoals prikkelingen of tintelingen voelen, jezelf licht of zwaar voelen, extra moeten slikken, knipperende ogen. De meesten onder ons zijn meerdere keren per dag in een natuurlijke vorm van hypnose, bijvoorbeeld wanneer men helemaal op gaat in een film, tijdens het geconcentreerd lezen van een mooi boek of tijdens het autorijden (highway hypnosis).Ook blijf je in hypnose alles horen. Alle zintuigen werken beter en worden dus versterkt. Je kunt gewoon alles blijven horen als je in hypnose bent, maar speciaal de stem van de hypnotiseur.

Kom ik altijd terug uit hypnose?

Of de hypnotiseur haalt je uit hypnose of je komt er zelf uit, maar je komt altijd uit hypnose. In uitzonderlijke gevallen val je na de hypnose in slaap en wordt je gewoon wakker als het tijd is om op te staan. Maar wanneer je in hypnose bent is zelfs de minste gedachte die je krijgt over uit hypnose komen genoeg om je uit hypnose te halen.

Kan ik dingen doen die tegen mijn zin zijn terwijl ik in hypnose ben?

Nee, ook bij hypnotherapie blijf je ten aller tijden baas over je eigen wil. Je brein heeft een beschermend deel dat er voor zorgt dat je alleen suggesties aanvaard, die voor jou acceptabel zijn. Maar wat is hypnose dan precies? De meeste mensen denken dat je, als je onder hypnose bent, helemaal weg bent. Dat is echter niet zo, hypnose is een andere staat van bewustzijn, niets meer, niets minder. Alles wat er gezegd wordt en wat er gebeurd maak je heel bewust mee. Na de sessie kun je je ook nog alles herinneren.

Zelfs wanneer je het praten helemaal beu bent omdat je je verhaal al zo vaak verteld hebt ben je bij mij aan het juiste adres. Door middel van het Simpson Protocol maak ik contact met je onbewuste en roep daar de hulp in om de bron van jouw probleem op te sporen en op te lossen. Het enige dat jij moet doen is de keuze maken om mij toe te laten en je denken aan de kant te schuiven.

Kan ik me voorbereiden op een sessie?

Dat kun je zeker! Allereerst adviseer ik je om mijn uitleg over hypnose te bekijken. Dan weet je daarna in elk geval wat er van jou verwacht wordt als je bij mij in de stoel komt liggen. Je kunt een gratis ontspanningshypnose naar keuze aanvragen en downloaden die je 14 dagen lang minimaal 1x per dag gaat beluisteren. Daarmee raak je gewend aan mijn stem en zal je merken hoe heerlijk het is om in een diepe hypnotische ontspanning te gaan. Nadat je dat allemaal gedaan hebt kun je hier terugkomen en op onderstaande knop klikken om het intakeformulier in te vullen en een afspraak te maken.

Waarom kiezen voor  Hypnotherapie? Snel en doeltreffend:

Omdat  bij hypnotherapie alle elementen van lichaam en geest kunnen worden meegenomen is het een zeer krachtige en doeltreffende manier om aan lichamelijke- of geestelijke problemen te werken. Meestal zijn 2-4 sessies voldoende om een probleem op te lossen. Hierbij gaan we eerst op zoek naar de oorsprong van het probleem en lossen het vanaf daar op.

Wil je werken aan een specifiek probleem? Dan kan dat natuurlijk. Hypnotherapie is dan een prima idee om (in 95% van de gevallen) voorgoed van dat probleem verlost te raken. Een enkele keer, zoals bijvoorbeeld nagelbijten, of bij een behandeling tegen zenuwen, kun je zelfs in één sessie van je issue af zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden om door middel van hypnotherapie ook jou te kunnen helpen.

In het menu, bovenin de pagina staan alle onderwerpen waarvoor je een behandeling kunt aanvragen. Wanneer je op een onderwerp klikt wordt het vaak nog verder opgedeeld in categorieën. Staat jouw onderwerp er niet tussen, stuur me dan een e-mail of maak  een kennismakingsgesprek voor hypnotherapie dan weet je al heel snel of ik iets misschien toch iets voor je kan betekenen. 

De site is zo veel mogelijk op doelgroep gecategoriseerd door middel van diverse submenu's. Kijk daarom eens rustig rond op de website of ga door middel van onderstaande knop naar de webwinkel om een MP3 of een ander artikel te bestellen. Wanneer je een bestelling plaatst in de winkel vindt je een aantal gratis MP3 Ontspanningshypnoses voor als je kennis wilt maken met een heerlijke diepe hypnotische ontspanning. Ook vindt je er aantal waardevolle gratis documenten met tips en trucks om je leven weer beter in balans te krijgen.