De nieuwe Tips

Gewichtscontrole

Als het mooie weer begint komt voor veel vrouwen ook weer het eeuwige dilemma van overgewicht om de hoek kijken. Die rolletjes (lovehandles) moeten er eigenlijk af; Kan ik mijn zomerkleding nog allemaal aan; Is het nog oké om in bikini................ https://is.gd/KGVRV3  

Wat zie jij als je in de spiegel kijkt?

Stuurgroep anorexia: zorg patiënten moet dringend beter (Bron: AD)

De zorg voor anorexiapatiënten kan en moet beter om levensbedreigende situaties te voorkomen, vindt het ministerie van Volksgezondheid. Daarom heeft minister Hugo de Jonge (CDA) een stuurgroep van psychiaters, psychologen en kinderartsen ingesteld. Vanaf woensdag komen ze bij elkaar om afspraken te maken om problemen rondom anorexiazorg het hoofd te bieden. Aanleiding voor de stuurgroep … Verder lezen Stuurgroep anorexia: zorg patiënten moet dringend beter (Bron: AD)

Obesitas

Bankhangen, vet eten en tóch afvallen? Volgens wetenschappers is het mogelijk (Bron: Margriet.nl)

Toch is het volgens wetenschappers in de toekomst mogelijk. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een pil te slikken die een bepaald gen blokkeert, zo blijkt uit een onderzoek van de Flinders University in Australië. Geen overgewicht Voor het onderzoek werd het RCAN1-gen geblokkeerd bij een aantal muizen. Hoewel de gemanipuleerde muizen … Verder lezen Bankhangen, vet eten en tóch afvallen? Volgens wetenschappers is het mogelijk (Bron: Margriet.nl)

Virtuele Maagband

RIVM waarschuwt voor darmproblemen door maagband (Bron: RTL Nieuws)

Volgens het RIVM kan een maagband namelijk ernstige darmproblemen veroorzaken, zelfs jaren nadat die geplaatst is. Volgens het gezondheidsinstituut moet uitgebreid onderzoek worden gedaan bij patiënten met klachten, om de precieze oorzaak van de darmklachten te achterhalen. "Het is van belang dat patiënten met buikpijn aan hun huisarts aangeven dat zij een maagband hebben, ook … Verder lezen RIVM waarschuwt voor darmproblemen door maagband (Bron: RTL Nieuws)