Martini Ziekenhuis Groningen

Martini Ziekenhuis maakt expertise over Prikkelbare Darmsyndroom voor iedereen toegankelijk (Bron: Gezinsbode)

Jaarlijks komen daarvan ongeveer 1.000 patiënten met PDS op de polikliniek Maag- Darm- Leverziekten (MDL) van het Martini Ziekenhuis. Vaak is er geen medische noodzaak om deze patiënten met PDS in het ziekenhuis te behandelen. In veel gevallen kunnen patiënten ook goed en veel sneller behandeld worden door de eigen huisarts. Hiervoor heeft het Martini … Verder lezen Martini Ziekenhuis maakt expertise over Prikkelbare Darmsyndroom voor iedereen toegankelijk (Bron: Gezinsbode)

Reumatische aandoening

St. Anna en Sint Maartenskliniek werken samen aan reumazorg (Bron: Skipr.nl)

Poliklinische reumazorg De afdeling reumatologie van de Nijmeegse Sint Maartenskliniek biedt nu poliklinische reumatologische zorg aan in het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop. Op 16 april hebben Ingrid Wolf, bestuursvoorzitter van de St. Anna Zorggroep, en Mark Van Houdenhoven, voorzitter van de raad van bestuur van de Sint Maartenskliniek , de samenwerkingsovereenkomst getekend. Dichtbij patiënt De … Verder lezen St. Anna en Sint Maartenskliniek werken samen aan reumazorg (Bron: Skipr.nl)

Vllinderziekte

UMC staakt onderzoek naar Vlinderziekte (Bron: RTVUtrecht.nl)

Twee kinderen met de zwaarste vorm van de ziekte Vlinderziekte doorliepen het traject. Zij kwamen beiden te overlijden aan complicaties van de transplantaties. Hoofdonderzoeker Jan-Jaap Boelens van het UMC vertelt dat er ernstige twijfels waren over de veiligheid en effectiviteit van de behandelmethode en dat daarom werd besloten het onderzoek af te breken.   Het UMC … Verder lezen UMC staakt onderzoek naar Vlinderziekte (Bron: RTVUtrecht.nl)