Zwanger

‘Revolutionair’ onderzoek onthult oorzaak hartfalen bij zwangere vrouwen (Bron: RTVNoord)

'Revolutionair' onderzoek onthult oorzaak hartfalen bij zwangere vrouwen Het UMCG heeft een nieuwe onderzoekstechniek ontwikkeld waarmee hartcellen kunnen worden gekweekt uit huidcellen. Onderzoek naar hartziekten op celniveau was tot voor kort vrijwel onmogelijk, maar door deze techniek kan het wel. Onderzoeker Martijn Hoes van het UMCG promoveert woensdag op dit onderwerp. Hij deed onderzoek naar … Verder lezen ‘Revolutionair’ onderzoek onthult oorzaak hartfalen bij zwangere vrouwen (Bron: RTVNoord)

Vijf tekenen dat je een tekort hebt aan vitamine B12 (Bron: Welingelichtekringen)

Deze vitamine zit vooral in dierlijke producten, zoals vlees, melk, eieren en vis. Wie een tekort heeft zal daar in het begin weinig van merken. Toch geeft je lichaam een aantal subtiele signalen af. 1. Je smaak De helft van de mensen met een ernstig tekort aan vitamine B12 verliest smaakpapillen en krijgt daardoor een … Verder lezen Vijf tekenen dat je een tekort hebt aan vitamine B12 (Bron: Welingelichtekringen)

Wiet haalt de scherpe kantjes ervan af

Kabinet moet onderzoek doen naar wiet voor kinderen (Bron: Telegraaf)

Ook de ChristenUnie gaf groen licht. Dit tot grote verbazing van CDA-Kamerlid Slootweg. „CU stemt voor experimenten met medicinale cannabis voor kinderen? Echt totaal verbijsterd”, liet hij zich ontvallen.” CU snapt op haar beurt niet dat het CDA plan niet steunt. „Ouders van kinderen met epilepsie vragen om dit onderzoek. Ze zijn opzoek naar geneesmiddelen … Verder lezen Kabinet moet onderzoek doen naar wiet voor kinderen (Bron: Telegraaf)

Hoe is jouw nachtrust?

Dat blijkt uit een onderzoek van patiëntenplatform hart.volgers.org. “De trekkrachten die ontstaan aan de hartspier in zijligging zijn mogelijk de verklaring”, aldus cardioloog Lukas Dekker van hart.volgers.org, die in Bordeaux ook onderzoek doet naar verklaringen voor hartritmestoornissen. Zijslapers hebben vaker hartritmestoornis  Uit het onderzoek dat Hart.volgers.org organiseerde blijkt dat 30% van de respondenten die op hun … Verder lezen