Eendenbek

Zelftest baarmoederhalskanker: ‘Als je er op tijd bij bent, kunnen ze nog ingrijpen’ (Bron: RTL Nieuws)

Thuistest Het voedt de hoop van onderzoekers dat vrouwen die opzien tegen de eendenbek zichzelf thuis testen. Thuistests voor baarmoederhalskankeronderzoek blijken net zo goed te werken als een uitstrijkje bij de huisarts. Het voedt de hoop van onderzoekers dat vrouwen die opzien tegen de eendenbek zichzelf thuis testen. Voor het eerst is op grote schaal … Verder lezen Zelftest baarmoederhalskanker: ‘Als je er op tijd bij bent, kunnen ze nog ingrijpen’ (Bron: RTL Nieuws)

Alvleesklier

Kunstalvleesklier uit Goor volgend jaar op de markt, mogelijk ook geschikt bij alvleesklierkanker (Bron: RTVOost)

Testfase Als de laatste testfase positief verloopt, komt het volgend jaar op de markt. Naast diabetes is de vinding van Robin Koops uit Goor mogelijk ook een doorbraak bij de behandeling van alvleesklierkanker. Suikerpatiënt Robin Koops uit Goor heeft vijftien jaar aan z'n vinding gewerkt. Hij wilde zich na de diagnose niet neerleggen bij de … Verder lezen Kunstalvleesklier uit Goor volgend jaar op de markt, mogelijk ook geschikt bij alvleesklierkanker (Bron: RTVOost)

Mogelijk nieuwe remedie tegen diabetes: wegbranden slijmvlieslaag in darmen (Bron: De Volkskrant)

Resultaat zal zijn dat er vermoedelijk betere signalen naar alvleesklier waardoor het lichaam weer gevoelig wordt voor het hormoon insuline. Sommige diabetespatiënten zouden daardoor geen insuline hoeven te gaan spuiten. Artsen en wetenschappers denken voorzichtig na over een bijzondere remedie tegen de ziekte diabetes: een ingreep in de darmen. Met behulp van een endoscoop (een … Verder lezen Mogelijk nieuwe remedie tegen diabetes: wegbranden slijmvlieslaag in darmen (Bron: De Volkskrant)

Dementie en euthanasie

Toch euthanasie mogelijk bij dementerenden (Bron: RTLNieuws)

Daarbij mogen ze ook een slaapmiddel gebruiken, staat in een nieuw onderdeel van de Regionale Toetsingscommissies Euthanasie. Trouw schrijft over het nieuwe onderdeel, waarin staat dat euthanasie bij een wilsonbekwame patiënt bij een nieuw geval door de beugel kan. Wilsverklaring Eerder werd een arts door een tuchtrechter berispt toen hij dit deed. De arts gaf een vrouw … Verder lezen Toch euthanasie mogelijk bij dementerenden (Bron: RTLNieuws)