pinda-allergie

Te veel mensen hebben onterecht de diagnose pinda-allergie

Hardnekkig probleem Deze angst blijkt in veel gevallen ongegrond. ,,Een pinda-allergie is een hardnekkig probleem. Als je het eenmaal hebt, groei je er in 80 procent van de gevallen niet overheen’’, volgens Erna Botjes, voorzitter van de stichting Voedselallergie. Klachten die kunnen voorkomen bij een pinda-allergie zijn problemen met de maag, luchtweg, darmen, huid en in … Verder lezen Te veel mensen hebben onterecht de diagnose pinda-allergie

Hooikoorts

Hooikoortspatiënten kunnen extra klachten verwachten in het weekend (Bron: Nu.nl)

Hooikoortspatiënten zouden er daarom goed aan doen om hun medicatie de komende dagen af te stemmen op "erg ongunstige condities". Dat melden Weeronline, Wageningen University en het LUMC. "Mensen met een graspollenallergie wacht een zware periode, omdat de piek van het graspollenseizoen dit weekend begint", stellen de weerdeskundigen. Vanaf zaterdag wordt er warm, zonnig en droog weer … Verder lezen Hooikoortspatiënten kunnen extra klachten verwachten in het weekend (Bron: Nu.nl)

Last van hooikoorts?

Hooikoortsradar: bekijk welke pollen nu actief zijn (Bron: Gezondheidsnet)

Heb je hooikoorts? Dan wil je graag weten wanneer je van welke pollen klachten kunt krijgen. En hoe erg die klachten zullen zijn. Een hooikoortsradar geeft inzicht en kan je helpen bij het herkennen van bepaalde pollen, zoals boom-, gras- en onkruidpollen. Zo weet jij precies wanneer je buiten kunt sporten, wandelen of picknicken. Als … Verder lezen Hooikoortsradar: bekijk welke pollen nu actief zijn (Bron: Gezondheidsnet)

Kinderen en voeding

Erasmus MC zoekt baby’s voor studie koemelkallergie (Bron: Gezondheid & Co)

Koemelkallergie Wetenschappers, artsen en een producent van zuivelproducten hebben samen een product ontwikkeld waardoor de kinderen mogelijk sneller over een koemelkallergie heen  kunnen groeien. Het is een poeder met koemelkeiwitten die op een geprotocolleerde manier zijn verhit waardoor ze  geen merkbare allergische reactie veroorzaken.  Deze verhitte eiwitten  kunnen  het afweersysteem wel ongemerkt laten wennen aan … Verder lezen Erasmus MC zoekt baby’s voor studie koemelkallergie (Bron: Gezondheid & Co)

Hooikoortsklachten komen vroeg dit jaar. (Bron: Telegraaf)

Mensen met een allergie voor Elzenpollen moeten de komende weken rekening houden met hooikoortsklachten en eventueel hun voeding aanpassen. Door de zeer hoge temperaturen komen de meeste van de naar schatting 27 miljoen elzen in Nederland binnenkort al in bloei, ongeveer een maand eerder dan normaal. Dat meldt de website Nature Today zondag. In december … Verder lezen Hooikoortsklachten komen vroeg dit jaar. (Bron: Telegraaf)