Wat zie jij als je in de spiegel kijkt?

Stuurgroep anorexia: zorg patiënten moet dringend beter (Bron: AD)

De zorg voor anorexiapatiënten kan en moet beter om levensbedreigende situaties te voorkomen, vindt het ministerie van Volksgezondheid. Daarom heeft minister Hugo de Jonge (CDA) een stuurgroep van psychiaters, psychologen en kinderartsen ingesteld. Vanaf woensdag komen ze bij elkaar om afspraken te maken om problemen rondom anorexiazorg het hoofd te bieden. Aanleiding voor de stuurgroep … Verder lezen Stuurgroep anorexia: zorg patiënten moet dringend beter (Bron: AD)

Obesitas

Bankhangen, vet eten en tóch afvallen? Volgens wetenschappers is het mogelijk (Bron: Margriet.nl)

Toch is het volgens wetenschappers in de toekomst mogelijk. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een pil te slikken die een bepaald gen blokkeert, zo blijkt uit een onderzoek van de Flinders University in Australië. Geen overgewicht Voor het onderzoek werd het RCAN1-gen geblokkeerd bij een aantal muizen. Hoewel de gemanipuleerde muizen … Verder lezen Bankhangen, vet eten en tóch afvallen? Volgens wetenschappers is het mogelijk (Bron: Margriet.nl)

Voedringspatroon

Koolhydraatarm dieet? Grote kans dat je korter leeft (Bron: Manners)

Hou je een koolhydraatarm dieet lang genoeg vol, dan zal je aardig wat kilo’s kwijtraken. Voordat je er fanatiek mee verder gaat of start, is het misschien zinvol om heel even te focussen op de langetermijneffecten; uit onderzoek blijkt dat het mogelijk net ietsje minder gezond is dan je wellicht denkt. Voordat je naar conclusies … Verder lezen Koolhydraatarm dieet? Grote kans dat je korter leeft (Bron: Manners)

Voedringspatroon

Dit dieet is heel eenvoudig. En het werkt! (Bron: Welingelichtekringen)

Daarom is een simpel dieet de beste oplossing. En dat is waar Suzy Wengel, een Deense diëtiste en CEO van een biotechbedrijf, mee komt. Ze viel er zelf 40 kilo mee af. “The Scandi Sense Diet” heet haar zelfbedachte eetpatroon. Het wordt ook wel het makkelijkste dieet ter wereld genoemd. De enige regel is dat elke … Verder lezen Dit dieet is heel eenvoudig. En het werkt! (Bron: Welingelichtekringen)

Voedringspatroon

Koolhydraatarm dieet ligt onder vuur, kritiek op campagne huisartsen Leende (Bron: ED.nl)

Een dieet zonder koolhydraten ligt nu onder vuur. Professor Fred Bouns van de Universiteit Maastricht stelt dat het goed is om minder koolhydraten te nemen, maar niet om de inname helemaal te stoppen. Brouns concludeert dit nadat er twee internationale overzichtspublicaties zijn verschenen over dit onderwerp. Hoe populair het dieet zonder koolhydraten is, blijkt wel … Verder lezen Koolhydraatarm dieet ligt onder vuur, kritiek op campagne huisartsen Leende (Bron: ED.nl)