’Gebruik verslavende pijnstillers loopt uit de hand’ (Bron: Telegraaf)

In zes jaar tijd verdrievoudigde het aantal gebruikers van oxycodon, een morfine-achtige zware pijnstiller, tot 439.000 per jaar. Verslaafden beschrijven afkicktaferelen die doen denken aan heroïne, meldt de Volkskrant. Voorheen was oxycodon voorbehouden aan terminale kankerpatiënten, maar tegenwoordig krijgen ook patiënten na een botbreuk of amandeloperatie deze pijnstiller geregeld mee naar huis. Ook wordt het … Verder lezen ’Gebruik verslavende pijnstillers loopt uit de hand’ (Bron: Telegraaf)

Stop toch met roken.

Oplaadbare sigaret in de ban: ‘Je kunt er dodelijk ziek van worden’ (Bron: RTLNieuws)

De Iqos werd minder dan een jaar geleden als 'een gezondere variant op de sigaret' op de markt gebracht in Nederland. Maar uit nieuw onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijkt dat deze claim helemaal niet waargemaakt kan worden en dat ook deze oplaadbare sigaret kankerverwekkend is. Misplaatst "Het woord slim is hier … Verder lezen Oplaadbare sigaret in de ban: ‘Je kunt er dodelijk ziek van worden’ (Bron: RTLNieuws)

Is neusspray verslavend?

Is neusspray echt zo verslavend? (Bron: De Volkskrant)

De risico's van overmatig neusdruppelgebruik (ook wel: otrivinisme) zijn niet te onderschatten. Dat weet Judith Schmidt, KNO-arts in Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen, als geen ander. 'Ik heb patiënten gezien bij wie er wel twee flesjes neusspray per dag doorheen gaan', aldus Schmidt. 'Die mensen hebben vrijwel altijd een verstopte neus. Normaal zorgt neusspray twaalf uur … Verder lezen Is neusspray echt zo verslavend? (Bron: De Volkskrant)

Stop toch met roken.

‘Anti-rookcursus Ik Stop Ermee verzon hoge slagingspercentage’ (Bron: Nu.nl)

De RUG overweegt juridische stappen, laat een woordvoerder weten aan De Volkskrant. De universiteit laat aan de krant weten dat de mensen in het rapport niet te traceren zijn of nergens van weten. Ook zouden de opstellers nooit verbonden zijn geweest aan de RUG. De stichting heeft het percentage van 81 procent inmiddels van de website … Verder lezen ‘Anti-rookcursus Ik Stop Ermee verzon hoge slagingspercentage’ (Bron: Nu.nl)

Verslaving

’Zware drinkers hebben grotere kans om dement te worden’ (Bron: De Telegraaf)

Hou je van een drankje? En kijk je regelmatig te diep in het glaasje? Dan heb je maar liefst drie keer drie keer zoveel kans om dement te worden. Uit grootschalig onderzoek van een groep wetenschappers in Parijs bleek veertig procent van de dementiepatiënten onder de 65+ een brein te hebben dat tekenen vertoonde van … Verder lezen ’Zware drinkers hebben grotere kans om dement te worden’ (Bron: De Telegraaf)