Minder zelfmoord in gemeente met veel groen (Bron: Gemeente.nu)

De onderzoekers hielden rekening met kenmerken die mogelijk de kans op suïcide verhogen, zoals werkloosheid, sociaaleconomische status en afstand tot gezondheidszorg. Toch is er dan nog steeds een ‘significante relatie’ tussen de twee. ‘De leefomgeving speelt mogelijk dus een rol in de aanleiding tot zelfdoding,’ aldus het Nivel. Het Nivel en de Utrechtse universiteit onderzochten ongeveer … Verder lezen Minder zelfmoord in gemeente met veel groen (Bron: Gemeente.nu)

Ze komen niet allemaal goed naar huis.

Veteranen gaan xtc-bestanddeel testen tegen trauma’s (Bron: Volkskrant)

Nederlandse veteranen gaan meedoen aan een internationaal onderzoek naar mdma, de werkzame stof in xtc, als medicijn tegen oorlogstrauma's. Dat bevestigt een woordvoerster van de Arq Psychotrauma Expert Groep in Diemen, die betrokken is bij het internationale onderzoek, na berichtgeving hierover van de Volkskrant. Voordat het middel getest kan worden is eerst nog toestemming nodig van … Verder lezen Veteranen gaan xtc-bestanddeel testen tegen trauma’s (Bron: Volkskrant)

TU Delft ontwikkelt virtuele coach voor PTSS-patiënten (Bron: Zorgvisie)

De TU Delft werkt aan een virtuele coach die positief kan bijdragen aan de therapie van mensen met PTSS. De virtuele coach is onderdeel van een groter project, dat thuisbehandeling voor mensen met PTSS mogelijk wil maken. Myrthe Tielman, ontwikkelaar van de coach, promoveert vandaag aan de TU Delft. De virtuele coach kan patiënten motiveren … Verder lezen TU Delft ontwikkelt virtuele coach voor PTSS-patiënten (Bron: Zorgvisie)