Ook op het gebied van seksualiteit.

‘Het vrouwenlichaam is voor de meeste jongens een blinde vlek’ (Bron: AD)

Wat vinden meisjes lekker in bed? Is elke dag masturberen normaal? Alles wat tienerjongens graag willen weten, maar nooit durven te vragen, kunnen ze lezen in ‘Respect’, de bestseller van de Zweedse seksuoloog Inti Chavez Perez. Was de behoefte aan een seksgids voor jongens zo groot? ,,Doorgaans is seksuele opvoeding gefocust op meisjes: wat moet … Verder lezen ‘Het vrouwenlichaam is voor de meeste jongens een blinde vlek’ (Bron: AD)

Onveilig vrijen? Daar denk je na deze ‘exenmeter’ nog wel twee keer over na! (Bron: AD)

Onveilig vrijen?! In de strijd tegen onveilige seks hebben gezondheidsorganisaties Soa Aids Nederland en Rutgers de exenmeter in het leven geroepen. Vorig jaar won het spel al een Lovie Award, een prijs voor het beste digitale project van Europa. Volgende week wordt het onlinespel voor het eerst ingezet op een mbo-school in Velp. Scholieren krijgen … Verder lezen Onveilig vrijen? Daar denk je na deze ‘exenmeter’ nog wel twee keer over na! (Bron: AD)

Voorkomen is beter dan genezen.

Ziektecentrum waarschuwt: stop met wassen en hergebruiken condooms (Bron: De Gelderlander)

Dat lijkt evident, maar een Amerikaanse gezondheidsorganisatie heeft daarover een waarschuwende tweet verstuurd. Blijkbaar zijn er veel Amerikanen die hun condooms wassen, laten drogen en daarna opnieuw gebruiken. ,,We zeggen het omdat er mensen zijn die het doen'', aldus het Center for Disease Control (CDC). ,,Was of hergebruik condooms niet! Gebruik een nieuw exemplaar voor elke … Verder lezen Ziektecentrum waarschuwt: stop met wassen en hergebruiken condooms (Bron: De Gelderlander)

Voorkomen is beter dan genezen.

Advies na soa-explosie in Frankrijk: condooms mee voor vakantieliefde (Bron: AD)

Het aantal gevallen van seksueel overdraagbare aandoeningen is in Frankrijk geëxplodeerd, met name in vakantiegebieden èn onder jongeren. Nederlandse instanties roepen toeristen daarom op om voorzichtig te zijn. ‘Gebruik condooms’, is het algemene devies. ,,Ons advies is: wees op vakantie net zo verstandig als thuis’’, zegt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken in een reactie … Verder lezen Advies na soa-explosie in Frankrijk: condooms mee voor vakantieliefde (Bron: AD)

Vruchtbaarheid

Hormoonvrije anticonceptie voor mannen is veilig en effectief (Bron: AD)

Het gaat om het zogenaamde 'EP055', die de afgelopen maanden werd getest op resusapen, die een hoge dosis ingespoten kregen. ,,Achttien dagen na de injectie waren alle apen volledig hersteld, wat erop wijst dat de effecten van EP055 omkeerbaar zijn”, schrijven de wetenschappers in een recentelijk verschenen rapport. ,,Het doel was om een niet-hormonale manier te vinden … Verder lezen Hormoonvrije anticonceptie voor mannen is veilig en effectief (Bron: AD)