Angst en stress

Angst, depressie en zelfmoordgedachten: studenten gaan aan de prestatiedruk onderdoor (Bron: Trouw.nl)

De druk om te presteren is veel studenten te hoog. Bijna twintig procent van de studenten denkt weleens serieus na over suïcide, zo blijkt uit een nieuw onderzoek naar studieklimaat en psychische gezondheid dat vandaag verschijnt. “Deze risicogroep denkt actief na over het uitvoeren van suïcide, wat illustreert hoe serieus hun klachten zijn”, zegt Jolien Dopmeijer die … Verder lezen Angst, depressie en zelfmoordgedachten: studenten gaan aan de prestatiedruk onderdoor (Bron: Trouw.nl)

Gebruik van crisiskaarten helpt verwarde personen en hulpverleners. (Bron: Nationale Zorggids)

Het initiatief voor de kaart komt van Onno Hoes, zo laat hij weten in het radioprogramma Spraakmakers. Mensen die kampen met psychische problemen, lichte dementie, niet-aangeboren hersenletsel of een verstandelijke beperking kunnen aanspraak maken op de crisiskaart. Het moet er voor zorgen dat hulpverleners op de juiste manier omgaan met de persoon als er een … Verder lezen Gebruik van crisiskaarten helpt verwarde personen en hulpverleners. (Bron: Nationale Zorggids)

Hoe vaak zie jij het niet meer zitten?

Onderzoek: basis GGZ bespaart zorg 260 miljoen

  De behandeling van mensen met depressie en angststoornissen door de generalistische basis GGZ valt per cliënt ruim 2000 euro goedkoper uit dan een behandeling door de gespecialiseerde GGZ in de tijd voordat dit nieuwe type zorg werd ingevoerd. Dat terwijl de resultaten hetzelfde zijn. Omdat er jaarlijks 125.000 patiënten met deze klachten worden behandeld … Verder lezen Onderzoek: basis GGZ bespaart zorg 260 miljoen